Blog

Een man cave in je huis

17 maart 2020

Ken je dat, dat je ineens een idee in je hoofd hebt wat je gelijk wilt uitwerken? Het komt ineens in je op en vervolgens krijg je het niet uit je hoofd en blijf je er maar over praten. Ik ook niet. Mijn man helaas wel. Ik heb de afgelopen jaren al wat gekke hobby’s voorbij zien komen. Zo wilde hij ineens een vijver in de tuin plaatsen, kreeg hij het idee om scooters op te knappen en te verkopen en moest en zou hij persé gitaar leren spelen. De meeste hobby’s verdwenen ook weer na een meestal korte tijd, zonder dat hij er daadwerkelijk iets mee had gedaan. Toen hij mij een maand geleden vertelde dat hij een man cave wilde maken dacht ik weer een nieuwe hobby aan het rijtje toe te kunnen voegen. Toch was hij deze keer standvastig en ik was eigenlijk wel benieuwd wat hij er van zou maken, dus liet ik hem zijn gang gaan.

Waarom een man cave

Oké, ik geef het toe, het huis staat misschien iets te vol met gezellige, gekleurde potjes, inspirerende quotes, kaarsjes en andere tierelantijntjes. Mijn man had een plek nodig waarin hij zich kon terugtrekken, in zijn eigen stijl. Geen gezeur over de rode trui die bij de witte was zat, de kussentjes die niet netjes waren opgeklopt of de vaatwasser die nog steeds niet was uitgeruimd. Heb je een ruimte in huis over, zoals de kelder, zolder of een schuur, laat je man dan zijn eigen man cave maken.

Wat zet je in de man cave

Als je een ruimte laat omtoveren tot man cave moet je er natuurlijk over nadenken wat je er allemaal in wil zetten. Denk aan de ruimte die je hebt en maak het dus niet te vol. Heeft je man een hobby, zoals poolen of gitaar spelen? Dan is deze ruimte daar mooi geschikt voor. Mijn man koos voor de, denk ik, meest typische man cave. Met een klein bankje, een minifridge en een bioscoopscherm was hij al helemaal tevreden. Ook een Game PC voor zijn favoriete spelletjes mocht natuurlijk niet ontbreken. Wat posters aan de muur en verlichting maakten de ruimte af. Zo groot is onze kelder ook weer niet, maar zo stond er alles in wat hij nodig heeft.

Kosten besparen

Je hoeft natuurlijk niet een groot bedrag te investeren in zo’n man cave. Veel kun je zelf doen, waardoor je de kosten spaart. Heb je ruimte voor een bar, bouw deze dan bijvoorbeeld zelf. Kijk op tweedehands websites voor spullen als een minifridge, bank en lampen.

Ik moet bekennen dat ik het al helemaal voor me zak; een koelkast vol met bier en geplette chips op de grond, maar niets was minder waar. Hij heeft er echt zijn best voor gedaan en zijn eigen toevluchtsoord helemaal in eigen stijl gebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *